Šveices iela 13, LV-2150, Sigulda

tel:+371 25479108,

+371 29185351

e-pasts: bobtrase@lnsc.lv


Karte




Sporta bāzes saimnieciskā darbība tiek
līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem.



Reorganizētas četras valsts kapitālsabiedrības, izveidojot jaunu - SIA "Latvijas Nacionālais sporta centrs"

2022.gada 27.septembrī Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā tika reģistrēta Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais sporta centrs", kas izveidota, apvienojot četras valsts kapitālsabiedrības – Kultūras un sporta centru “Daugavas stadions”, Bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda"", Tenisa centru "Lielupe"" un Sporta centru "Mežaparks".

Latvijas Nacionālā sporta centra vispārējais stratēģiskais mērķis ir nodrošināt nacionālo sporta bāzu – Kultūras un sporta centrs “Daugavas stadions”, Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda", Tenisa centrs "Lielupe" un Sporta centrs "Mežaparks" – pārvaldību un attīstību un radīt apstākļus Latvijas sportistu sagatavošanai startiem starptautiskajās sporta sacensībās, nacionāla un starptautiska līmeņa sporta sacensību un kultūras pasākumu norisei, kā arī nodrošināt iedzīvotājiem iespēju iesaistīties organizētās sporta aktivitātēs, izmantojot sporta bāzu piedāvātās iespējas.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārvaldībā esošās kapitālsabiedrības līdz šim ir bijušas patstāvīgi funkcionējošas, finansiāli un administratīvi nesaistītas sabiedrības. Tās tiek līdzfinansētas no valsts budžeta līdzekļiem un finansējums tiek piešķirts gan ikgadējās saimnieciskās darbības nodrošināšanai un infrastruktūras uzturēšanai, gan investīciju projektu īstenošanai. Latvijas Nacionālā Sporta centra izveide nodrošinās centralizētu nacionālo sporta bāzu attīstību, ekspluatāciju un uzturēšanu, centralizējot valdes un administratīvā personāla funkcijas stratēģiskās un operacionālās vadības, finanšu vadības, projektu vadības, sabiedrisko attiecību, personālvadības, juridiskā atbalsta, iepirkumu vadības, lietvedības un IT nodrošinājuma jomās. Vienas valsts kapitālsabiedrības izveide paredz vienotas nacionālo sporta bāzu attīstības stratēģijas izstrādi un tās īstenošanas uzraudzību, vienotu infrastruktūras attīstības un ekspluatācijas plānošanu un organizēšanu, kā arī iespēju Izglītības un zinātnes ministrijai īstenot mērķtiecīgu kapitālsabiedrības pārvaldību un tās darbības atbilstības sporta politikas mērķiem uzraudzību.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece uzteic reorganizācijas potenciālo pozitīvo ietekmi uz sporta attīstību: “Izveidojot Latvijas Nacionālo sporta centru, tiek sekmēta ne tikai caurspīdīgāka un efektīvāka resursu izmantošana, bet arī sniegts stabils pamats, lai vairotu gan sasniegumus bērnu un jauniešu sportā, gan profesionālo sportistu izcilību. Sistēmas sakārtošana ir mājasdarbs, kas bija jāpaveic un kas rezultēsies ar aizvien biežāku Latvijas himnas skanēšanu starptautiskās sacensībās un olimpiādēs.”

Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais sporta centrs" valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš pauž gandarījumu par procesa veiksmīgu norisi: “Esmu patiesi gandarīts par komandas ieguldīto darbu šī visnotaļ sarežģītā un nebūt ne ikdienišķā procesa realizācijā. Šajos sporta un kultūras infrastruktūrai tik sarežģītajos laikos, kā nekad ir nepieciešamība pēc centralizētas pārvaldības, kas maksimāli racionalizē resursu izmantošanu un vienlaikus nodrošina veiksmīgāku sadarbību arī ar iesaistītajiem partneriem, proti, sporta un kultūras organizācijām. Mērķtiecīgi dodamies pareizajā virzienā, lai nodrošinātu sinerģiju starp mūsu piedāvātajiem pakalpojumiem un sadarbības partneru vēlmēm un vajadzībām.”.

Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions” ar kopējo platību 10,32 ha ir viena no lielākajām sporta bāzēm Latvijā un tajā vēsturiski norisinās Vispārējie latviešu Dziesmu un deju svētki un Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. Daugavas stadiona sporta infrastruktūrā ietilpst centrālais sporta laukums ar dabīgā zāliena futbola laukumu, vieglatlētikas skrejceļiem un vieglatlētikas sektoriem, tajā skaitā skatītāju tribīnes ar 10 461 sēdvietām. Hokeja, daiļslidošanas un kērlinga entuziastiem pieejama ledus halle ar diviem ledus laukumiem, trenažieru zāle, sporta preču veikals un kafejnīca. Pateicoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē” atbalstam, tuvākajā laikā Daugavas stadiona teritorijā būs jauna vieglatlētikas manēža ar multifunkcionalitāti, atjaunots vieglatlētikas treniņu un futbola laukums, centrālais pulcēšanās laukums un vēsturiskie vārtu piloni. 2023.gadā ar Latvijas Futbola federācijas iesaisti tiks uzsākta slēgtas futbola halles būvniecība.

Bobsleja un kamaniņu trase „Sigulda” ar kopējo mākslīgā ledus platību 6330 m2 ir unikāls objekts, kam Austrumeiropā ir tikai dažas alternatīvas. Tajā ietilpst mākslīgā ledus trase ar garumu 1200 m + 220 m un 16 virāžām. Gelvenā treniņprocesu un starptautisku sacensību norises vieta bobslejā, kamaniņu sportā un skeletonā.

Jūrmalā bāzētajā Tenisa centrā „Lielupe” pieejami 9 atklātie tenisa laukumi, slēgta tenisa halle ar 5 tenisa kortiem un 1000 skatītāju vietām, halle ar 4 tenisa laukumiem, 3 skvoša kortiem, pludmales tenisa laukumu un iekštelpu mini tenisa laukumu, trenažieru un aerobikas zāle, konferenču telpas, kafejnīca un tenisa sporta preču veikals.

Sporta centrs “Mežaparks” atrodas Ķīšezera piekrastē un galvenokārt nodrošina iespējas trenēties tādos sporta veidos kā telpu futbols, basketbols, volejbols, pludmales volejbols, teniss, rokasbumba, badmintons, paukošana un burāšana. Centrā pieejama laivu piestātne, dienesta viesnīca, trenažieru un fitnesa zāles, kā arī sporta rehabilitācijas un rekreācijas telpas.


2022.09.30 842
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk    OK